четвртак, 26. мај 2016.

Путујемо, путујемо све до краја света

У петак, 13.05.2016.године, у осам сати ујутру, запутили смо се на екскурзију. Посетили смо неке од најлепших градова наше лепе Србије. 
Најпре смо били у Краљеву, где смо посетили "Народни музеј", и где смо научили нешто више о Првом и Другом светском рату. Видели смо многе слике и документе из ових ратова који спадају у историјску колекцију овог музеја.
Затим смо посетили Врњачку Бању и видели велику статуу врапца "Шумадинца". Посетили смо и чувени мост љубави где су сва деца добила прилику да вечно закључају своју љубав и пријатељство. Према причи, Мост љубави настаје  са причом о заљубљеном пару, Рељи и Нади који су се много волели. Кад је почео Први светски рат, Реља је отишао у рат, а Нада је остала сама. Када се српска војска опорављала у Грчкој, Реља се заљубио у једну гркињу и раскинуо је са Надом. Нада, због велике туге умире. Уплашене девојке су се бојале да се и њима не деси исто што и Нади, тако да су почеле да пишу своја имена и имена својих љубави на катанцу и вечно закључавају своју љубав. Тако да, чувајте праву љубав.
Посетили смо и манастир "Жичу" где смо сазнали историју тог манастира. Овај прелепи манастир је у 13. веку саградио Стефан Првовенчани.Тај манастир је убрзо и срушен али га је поново саградио Стефан Милутин.
Затим смо посетили Аранђеловац, и вратили се кући.

И ако је био петак 13-ти ми смо се прелепо забавили....

Нема коментара:

Постави коментар